4 C
Aarhus
tirsdag, juli 7, 2020
Aarhus Inspiration Du har ret til erstatning ved ekspropriation

Du har ret til erstatning ved ekspropriation

Hvis du står overfor en ekspropriation, kan det godt være du føler dig opgivende, frustreret eller overset. Eller måske en blanding af alle tre. Det er ikke sjovt at blive bedt om at opgive sin ejendom, og det kan være svært at finde rundt i alle reglerne inden for ekspropriation. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at du har ret til erstatning, og hvis du gerne vil have de bedste chancer for at få den erstatning, du fortjener, er det en god idé at søge rådgivning fra eksperter.

Hvad er ekspropriation?

Det er ikke sikkert, du har hørt om ekspropriation, inden det lige pludselig er dig, der står midt i det. Kort sagt er ekspropriation, når der sker et ejerskifte af en privat ejendom fra en privat ejer til en offentlig myndighed. Dette sker oftest, når ejendom skal bruges af myndighederne til en projektet, der anses for at være for almenvellet. Det kunne for eksempel være, hvis der skal laves et nyt vejanlæg. Det kunne også være som en del af virkeliggørelsen af en lokalplan for et byformål. Lige meget hvad, kan det altså betyde, at du som ejer pludselig må af med din ejendom.

Den offentlige myndighed, der skal overtage ejerskab af ejendommen, kan både være staten, regionen, kommunen eller for eksempel en skole eller en anden offentlige institution. I særlige tilfælde kan der også være tale om, at det er et privat firma, der udfører ekspropriationen på vegne af de offentlige myndigheder.

Typisk vil der blive forhandlet en frivillig opkøbsaftale med dig som ejer. Hvis der dog ikke kan findes en fælles aftale, kan ejerskiftet ske mod din vilje. Dette kan ske, hvis ekspropriationen ses som værende vigtig for almenvellet. Her er det vigtigt, at du har styr på dine rettigheder. Læs mere om ekspropriation for at blive klogere på emnet og dine muligheder for at få den rådgivning, du behøver.

Få den erstatning, du har ret til

Du skal være opmærksom på den ret til erstatning, når din ejendom står overfor en ekspropriation. Her er det normalt en stor hjælp at tage kontakt til eksperter, der kan rådgive dig om dine muligheder inden for området. På den måde kan du være sikker på, at du kommer igennem hele situationen på bedst muligt vis, og det kan betyde, at du slipper for de værste frustrationer.

Det kan være svært at finde rundt i det hele selv, så med den rette rådgivning, kan du langt nemmere få dig et overblik over situationen, så du bedre kan se, hvordan du kommer godt gennem det hele. Så hvis du står overfor en ekspropriation, så overvej at få professionel rådgivning.

Mest populær

Derfor kan det ikke altid betale sig at købe ny mobil

Hvis din mobiltelefon er gået så meget i stykker, at den ganske enkelt ikke er til at redde, er det naturligvis nødvendigt...

4 gadgets til den aarhusianske sommer

Findes der noget bedre end Aarhus på en varm solskinsdag om sommeren? Ikke, hvis du spørger os! Aarhus er et oplagt sted at...

Bolighandel i Århus

Der findes ikke en mere romantisk by i Danmark end Århus. Århus er perfekt for dig der gerne vil have storbyfølelsen, men...

Tandlægeskræk? Få en behagelig tandlægeoplevelse i Risskov

I Veri Sundhedscenter, tæt på Risskov, finder du Lindberg tandklinik. Klinikken er ejet af Jacob og Anita...