4 C
Aarhus
mandag, august 3, 2020
Aarhus Sport Oplev EM i fodbold på Dokk1

Oplev EM i fodbold på Dokk1

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Energisparebolig.dk.

Det er ganske vidst København og Parken, der har fået æren af at skulle afholde et par af årets EM kampe, men det betyder ikke, at der ikke kommer til at være fest i resten af landet. Med Danmarks delte værtskab – og deltagelse – i Europamesterskaberne betyder det, at denne sommer bliver en fest uden lige. Forhåbentlig går de danske drenge langt og festen kan være langt ind i juli. Uanset udfaldet bliver det spændende at se et så anderledes EM løbe af stablen. 

Traditionen tro – Stormskærm på Dokk1

Som de tidligere år, og som vi sidst så til VM i 2018, vil der være en storskærm på Dokk1. Der kan ikke garanteres godt vejr, men uanset hvad vil kampgejsten og stemningen være i top. Der er noget helt specielt ved at samles om nationale begivenheder som dette – og her er EM ingen undtagelse. Aarhus har også før lagt havn til fodbold studier, så du kan godt regne med, at der vil være gang i det endnu engang. Tidligere har vi også set, at Roskilde Festival havde en kæmpe storskærm, der viste kampene – men det er nu fortsat festen på Dokk1, de fleste kender til. At holde denne nationalfest et sted vil også spare en masse energi i de små hjem, fordi det er en skærm, der viser kampene for så mange mennesker.

Tag derfor venner eller bekendte med navn på havnen, mens I nyder en kold øl – og så må vi alle håbe på, at de danske drenge kan finde frem til netmaskerne. 

Kanalisér din indre roligan

Når nu vi delvist skal have EM på hjemmebane, er det vigtigt at kanalisere sin indre roligan. Vi skal have fundet klaphattene og de røde/hvide farver frem. Der skal flag op i stuerne. Hvis ikke du er så meget til at se kampen i en stor flok, kan du også altid selv holde en lille EM fest i stuen. Går maks ind på pynt, og bed de gæster op kun at troppe op i røde og hvide farver. Start grillen og set øllene på køl – det kan kun blive en succes.

Er du på ferie på det tidspunkt, så husk at tag din landsholdstrøje med – flere barer og restauranter viser kampene, så der er god mulighed for, at du kan se kampen et eller andet sted. 

Gentager vi EM 1992?

Det er der ikke meget, der tyder på. Dengang var en kæmpe overraskelse, og et af de allerstørste øjeblik i dansk sportshistorie. Intet tyder på, at vi kan hamle op med de helt store sværvægter som eksempelvis regerende verdensmestre Frankrig – men underdog titlen passer også fint til vores lille land. Først og fremmest skal vi lige klare os igennem vores gruppe, hvor Finland, Rusland og ikke mindst Belgien venter. Her er det især Belgien, der kan volde os store problemer. Der er ingen tvivl om, at EM 2020 bliver en oplevelse uden lige. Selv hvis ikke vi får samme succes som i ’92, så vil det stadig være et EM, der kan blive skrevet ned i de danske historiebøger.

Mest populær

Find råd fra dem, der har forstand på tingene, når du handler online

Leder du efter et specifikt produkt på nettet, er det rart, at du kan finde noget information om det. For det kan...

Kan du ikke finde kærligheden i Smilets by? Prøv online

Der er få ting, som alle mennesker i hele verden er enige om. Vi har alle forskellige måder at komme gennem livet...

Derfor kan det ikke altid betale sig at købe ny mobil

Hvis din mobiltelefon er gået så meget i stykker, at den ganske enkelt ikke er til at redde, er det naturligvis nødvendigt...

4 gadgets til den aarhusianske sommer

Findes der noget bedre end Aarhus på en varm solskinsdag om sommeren? Ikke, hvis du spørger os! Aarhus er et oplagt sted at...