4 C
Aarhus
onsdag, juni 19, 2024
Aarhus Inspiration Hvor meget skal der til for at spare en million kroner op?

Hvor meget skal der til for at spare en million kroner op?

En million kroner. Tyg lige på beløbet en gang. Et beløb, der giver dig titlen ”millionær”, men samtidig også et beløb, der kan virke ganske uopnåeligt. For hvordan skal du nogensinde spare en million sammen med en helt almindelig løn – det er vel nærmest umuligt?

Hvis du tænker sådan, er der godt nyt til dig i denne artikel. Du kan nemlig sagtens spare en million kroner sammen; alt det kræver, er investeringer, vedholdenhed og tid.

Det tager tid at spare en million kroner op

Det er ikke nogen hemmelighed, at det tager tid at spare en million op. Hvis du f.eks. lægger 1.000 kr. til side hver måned, vil det således tage dig 1.000 måneder, før du når målet. Og da 1.000 måneder svarer til 83 år, er det formentligt allerede for sent, når du læser dette.

Har du som mål, at du vil spare en million kroner op på 10 år, skal du lægge 8.333 kr. til side hver måned, og det er trods alt de færreste, der har mulighed for at gøre det konsekvent måned efter måned i 10 år – der er i hvert fald ikke meget tilbage at shoppe for.

Der findes heldigvis en metode, der korter tiden væsentligt ned – og den metode hedder investering.

Aktieinvesteringer og rentes rente

Lad os tage udgangspunkt i eksemplet fra før, hvor du sparer 1.000 kr. op hver måned. I stedet for at sy dem ind i din hovedpude – eller endnu værre, placere dem i banken – investerer du dem nu i aktier i stedet. Den første måned tager du altså 1.000 kr., sætter dem ind på din aktiekonto og køber aktier; næste måned gentager du øvelsen, og så fremdeles. Og har du ikke allerede en aktiekonto, så besøg hjemmesiden her, hvor du kan oprette en med det samme.

Lad os nu antage, at du er i stand til at lave et afkast på 7%, hvilket svarer til den gennemsnitlige, årlige stigning på aktiemarkedet set over tid. Kan du det, vil det nu kun tage dig 27,5 år i stedet for 83 år, ganske enkelt på grund af afkast og renters rente-effekten af det afkast, du geninvesterer.

27,5 år er selvfølgelig lang tid, men lad os så sige, at du i stedet kan spare 2.000 kr. op om måneden, og skabe et afkast på 12% i stedet for 7%. I et sådant scenarie vil det tage mindre end 15 år, før millionen er i hus.

Sagt med andre ord – det tager tid at spare en million kroner op, men det er bestemt ikke umuligt.

Mest populær

Spise hjemme eller ude i aften? Fordele og ulemper

Aftenens måltid er en vigtig del af dagen, hvor man kan slappe af, nyde god mad og måske tilbringe tid med familie...

Spar på energien med Smart Home produkter

De senest år har priserne været på himmelflugt, og det har gjort det gevaldigt dyrere at være dansker. Det er blevet mere...

Tips til forskellige oddstyper du kan placere på AGF

AGF er Aarhus' hjerteklub inden for fodbold. Hvis du elsker at følge med i deres kampe, og måske overvejer at oddse på...

Sjove ting at give sig til i Aarhus denne sommer

På billedet ses ARoS Kunstmuseum, som er på listen over spændende ting, der er at give sig...