4 C
Aarhus
mandag, maj 16, 2022
Aarhus Inspiration Hvor meget skal der til for at spare en million kroner op?

Hvor meget skal der til for at spare en million kroner op?

En million kroner. Tyg lige på beløbet en gang. Et beløb, der giver dig titlen ”millionær”, men samtidig også et beløb, der kan virke ganske uopnåeligt. For hvordan skal du nogensinde spare en million sammen med en helt almindelig løn – det er vel nærmest umuligt?

Hvis du tænker sådan, er der godt nyt til dig i denne artikel. Du kan nemlig sagtens spare en million kroner sammen; alt det kræver, er investeringer, vedholdenhed og tid.

Det tager tid at spare en million kroner op

Det er ikke nogen hemmelighed, at det tager tid at spare en million op. Hvis du f.eks. lægger 1.000 kr. til side hver måned, vil det således tage dig 1.000 måneder, før du når målet. Og da 1.000 måneder svarer til 83 år, er det formentligt allerede for sent, når du læser dette.

Har du som mål, at du vil spare en million kroner op på 10 år, skal du lægge 8.333 kr. til side hver måned, og det er trods alt de færreste, der har mulighed for at gøre det konsekvent måned efter måned i 10 år – der er i hvert fald ikke meget tilbage at shoppe for.

Der findes heldigvis en metode, der korter tiden væsentligt ned – og den metode hedder investering.

Aktieinvesteringer og rentes rente

Lad os tage udgangspunkt i eksemplet fra før, hvor du sparer 1.000 kr. op hver måned. I stedet for at sy dem ind i din hovedpude – eller endnu værre, placere dem i banken – investerer du dem nu i aktier i stedet. Den første måned tager du altså 1.000 kr., sætter dem ind på din aktiekonto og køber aktier; næste måned gentager du øvelsen, og så fremdeles. Og har du ikke allerede en aktiekonto, så besøg hjemmesiden her, hvor du kan oprette en med det samme.

Lad os nu antage, at du er i stand til at lave et afkast på 7%, hvilket svarer til den gennemsnitlige, årlige stigning på aktiemarkedet set over tid. Kan du det, vil det nu kun tage dig 27,5 år i stedet for 83 år, ganske enkelt på grund af afkast og renters rente-effekten af det afkast, du geninvesterer.

27,5 år er selvfølgelig lang tid, men lad os så sige, at du i stedet kan spare 2.000 kr. op om måneden, og skabe et afkast på 12% i stedet for 7%. I et sådant scenarie vil det tage mindre end 15 år, før millionen er i hus.

Sagt med andre ord – det tager tid at spare en million kroner op, men det er bestemt ikke umuligt.

Mest populær

Hvad er fordelene ved at bestille fra en webshop i stedet for at besøge butikken?

Når du ønsker at købe noget, er det svært at modstå tiltrækningen ved at kunne gå ind i en butik og røre,...

Sådan shopper du de bedste tilbud uden at forlade hjemmet

Det er ingen hemmelighed, at de fleste mennesker søger at spare penge på alle måder, de kan. Og selv om nogle mennesker...

Hvorfor børn skal elske at hoppe på en trampolin

Det er en kendsgerning, at børn elsker at hoppe på trampoliner. Men hvorfor? Måske er det fordi de trætter sig selv, eller...

Sådan håndterer du stress i forbindelse med arbejdsløshed

Stress som følge af arbejdsløshed kan være overvældende. Arbejdsløshed er en stressende tid for alle, men det er endnu...