4 C
Aarhus
mandag, maj 16, 2022
Aarhus City Info Hvorfor er en historisk festival en vigtig begivenhed for Aarhus?

Hvorfor er en historisk festival en vigtig begivenhed for Aarhus?

Der er flere forskellige festivaler i Aarhus i løbet af året, og her er der alt fra heavy metal fest i marts til Viking Festival om sommeren. Selvom at de alle sammen er populære, og tiltrækker masser af besøgende, er der intet som kan sammenlignes med Aarhus Festuge, en lang festlig tradition, som går helt tilbage til 1965. Siden den første udgave har Aarhus Festival opnået international anerkendelse og det er blevet til en stor kulturel begivenhed.

Temaer og kendte, der støtter op om Festugen

Den næststørste by i Danmark tiltrækker mere end 500.000 gæster hvert år i løbet af de ti dage fra slutningen af august til begyndelsen af september. Festlighederne har berømte personer som patroner og Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethe den 2. Derudover er borgmesteren i Aarhus formand for festivalens bestyrelse.

Aarhus Festuge har forskellige temaer hvert år, og nogle af dem fra de tidligere udgaver har været “Fremtiden er nær” i 2009, “Smukke fejltagelser” i 2011 og “Lys mere lys op” i 2015. Festivalen har skiftet tema hvert tredje år siden 2017.

Festivalen er stolte af at kunne brande sig selv som “WindMade”, da det styrkes af vindenergi, og Danmark er kendt som at have en vigtig rolle inden for vedvarende energi.

Kulturelt powerhouse

T-shirten til perioden mellem 2020 og 2022 byder på teksten “In it together” som er skabt til at hylde de mange fællesskaber, som Festugen formår at skabe. Hvert år danner denne sommerafslutning rammerne for mere end 1000 forskellige begivenheder på tværs af mere end 100 spillesteder. De fleste begivenheder har fokus på kultur. Du kan opleve koncerter med klassisk musik eller rock, og der er også adskillige kunstudstillinger. De lokale samt besøgende teatersammensætninger udfører flere forestillinger, og du kan også nyde cirkusforestillinger.

Byrummet bliver til scenen for teater, musik og kunst. Festivalen er også et udstillingsvindue for verdensklasse gastronomi, dansebegivenheder og i løbet af ti dage, bliver de fleste gader i Aarhus fyldt op med større og mindre begivenheder. Der er alt fra verdenskendte kunstneriske forestillinger til at spille bingo casino spil, og at nyde street food samt mere jordnære festligheder.

Sport og andre events

Danmark har en stærk sportskultur, og sport har været en del af Aarhus Festuge siden 1972. Der er to begivenheder, som især er vigtige i løbet af festivalen: det traditionelle Marselis cykelløb og Marselisløbet. Uanset om du er professionel eller amatør sportsudøver, kan du løbe eller cykle gennem den smukke del af Jylland. Der er løb på 6, 12 og 24 kilometer samt cykelløb på 30, 50, 80 og 140 kilometer. Her kan du udforske det bakkede landskab i den smukke Marselisborg Skov. Bagefter løbet kan du tage en del af festlighederne efter målstregen på Tangkrogen Strand, hvor der typisk står en stor skare, som tager imod løbenes deltagere. Der er store koncerter og andre underholdende aktiviteter

I løbet af tidligere udgaver har der også været andre festivaler, som har fundet sted under Festuges paraply. Her er glimrende eksempler Food Festival eller Underland samt Jazz rock og den eksperimentelle jazzfestival i 2014.

Skandinavien fineste

Aarhus Festival er muligvis den mest omfattende internationale kulturelle begivenhed i Skandinavien. Her kan du opleve lokale, regionale og internationale kunstnere fra hele verdenen. Den lokale befolkning tager imod gæsterne med åbne arme, og de fleste indbyggere i Aarhus taler engelsk, mens der også er folk, som taler svensk og dansk. Men de sætter naturligvis også pris på det, hvis du lærer nogle få sætninger på dansk, hvis du ikke allerede taler dansk.

Der er også Android og iOS mobile apps for festivalen, som kan guide dig igennem de vigtigste begivenheder og festligheder. Denne Aarhus Festival App bliver opdateret hvert år, og den har også modtaget finde bedømmelser i de forskellige app-stores.

Mest populær

Hvad er fordelene ved at bestille fra en webshop i stedet for at besøge butikken?

Når du ønsker at købe noget, er det svært at modstå tiltrækningen ved at kunne gå ind i en butik og røre,...

Sådan shopper du de bedste tilbud uden at forlade hjemmet

Det er ingen hemmelighed, at de fleste mennesker søger at spare penge på alle måder, de kan. Og selv om nogle mennesker...

Hvorfor børn skal elske at hoppe på en trampolin

Det er en kendsgerning, at børn elsker at hoppe på trampoliner. Men hvorfor? Måske er det fordi de trætter sig selv, eller...

Sådan håndterer du stress i forbindelse med arbejdsløshed

Stress som følge af arbejdsløshed kan være overvældende. Arbejdsløshed er en stressende tid for alle, men det er endnu...