4 C
Aarhus
søndag, januar 23, 2022
Aarhus Shopping Sådan får du din SU til at række længere

Sådan får du din SU til at række længere

Det er ingen hemmelighed, at Aarhus er en af Danmarks største studiebyer. Der er mange om buddet, når der skal findes studieboliger, og det afspejles desværre ofte i prisen, som æder en stor del af den månedlige SU-udbetaling.

Livet på SU bliver sjældent omtalt som en dans på roser. Der er få penge at gøre med, og der er mange udgifter, der skal dækkes. Det behøver dog ikke være så trængt. Vi har samlet et par tips til dig på SU, så du kan få mest muligt for pengene og nyde tiden som studerende i smilets by.

Studierabatter er guld værd

De fleste steder tilbyder studierabat, så det gælder bare om at gøre det til en vane at spørge, når du handler et nyt sted. I de fleste tilfælde kan du også se på butikkernes hjemmeside, om de tilbyder rabat til studerende.

Der er ikke som sådan nogen regel for, hvilke typer butikker der kan tilbyde studierabat. Det er alt fra spisesteder og tøjbutikker til helseforretninger og teatre.

Mange frisører tilbyder også rabat til studerende, for eksempel den nyåbnede herrefrisør og barber Bluecat Barber i Aarhus C.

Forbered dig før du køber

Hvis du lige er flyttet hjemmefra, er der måske en del store poster, der skal dækkes. Særligt hvis du flytter i ejerlejlighed, skal du som regel selv stå for vaskemaskine, tørretumbler og lignende. I nogle tilfælde også hvidevarer i køkkenet. Her er det vigtigt, at du tjekker både modeller og priser, inden du tager i butikkerne eller bestiller online. Sælgere har ofte nogle bestemte produkter, de gerne vil sælge, så du kan risikere at blive anbefalet et produkt, som i virkeligheden ikke er det bedste til dit behov og budget.

Du kan finde masser af brugbar information på nettet, og sider som Boligjournalen giver dig en række test og guides til ting i hjemmet. Deres indlæg dækker alt fra kaffemaskiner og vinkøleskabe til vaskemaskiner og pulsure, så der er rig mulighed for at blive guidet til de bedste produkter, uanset hvad du mangler.

Prioriter accessories frem for helt nye outfits

Hvis du skal starte på nyt studie, er det sikkert fristende at opgradere garderoben med nyt, så du kan vise din personlighed og stil frem fra starten. Det kan dog også godt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Brug derfor lidt tid på at finde nogle gode basisitems, som du kan bruge både i hverdagen og til sammenkomster i weekenderne.

Med en god basisgarderobe er der ingen grænser for, hvor mange forskellige looks du kan trylle frem ved hjælp af de rigtige accessories. Halstørklæder, smykker, hårspænder, tasker, solbriller, sneakers, stilletter, osv. Alt sammen items der kan forandre et neutralt hverdagslook til et passende outfit til en aften ude, uanset om du skal på cocktailbar med veninderne eller på værtshus med gutterne.

Mest populær

Sådan håndterer du stress i forbindelse med arbejdsløshed

Stress som følge af arbejdsløshed kan være overvældende. Arbejdsløshed er en stressende tid for alle, men det er endnu...

5 grunde til at få måltidskasser til travle familier

Det er svært at finde tid til at lave sunde måltider til din familie. Du har travlt, det forstår...

Bedre køb med en boligadvokat fra Århus

Drømmer du om at flytte til Smilets By, hvor der er masser kultur, seværdighed og liv? Aarhus, er ikke bare en hvilken...

Kom i gang med at købe aktier

Har du i et længere stykke tid overvejet, om du også skal kaste dig ud i alt det med aktier? Der er...