4 C
Aarhus
søndag, august 1, 2021
Aarhus Inspiration 5 seværdigheder i Århus du skal se

5 seværdigheder i Århus du skal se

Det kan meget sjovt at tage på en lille ferie rundt omkring til nye steder i Danmark, og der er skam masser af nye ting at se, hvor end man tager hen. Hvis turen i år går til Århus, så skal du læse med her. Her er nemlig samlet fem forskellige seværdigheder, som du må og skal opleve, når du er i Århus

Få en lille cocktail nede ved åen

I hjertet af Århus ligger den gode gamle å og her flokkes alle Århusianerne hen, så snart det bliver lidt varmt sommervejr i luften. Det kan ofte godt være en lille smule dyrt at skulle sidde og spise sin aftensmad nede omkring åen, men det kan nu også godt være oplevelsen værd. Stemningen er nemlig så høj nede omkring dette samlingspunkt, at det godt kan være priserne værd.

Og hvis du synes, at salaten er for dyr, så er der måske bare råd til en fin lille cocktail? Stemningen nede ved åen en varm sommeraften er i hvert fald noget, man må og skal opleve under sin tur i Århus!

Den gamle by

Det kan være noget så morsomt at se på nogle gamle huse og få et indblik i, hvordan danskerne levede for blot et par hundrede år tilbage i tiden. Hvis du synes, at sådan noget er meget interessant, så bør du tage en tur ind til den gamle by i Århus. 

I den gamle by kan du gratis få blik ind i, hvordan danske byer så ud for blot et par generationer siden.

ARoS

Hvis kunst lige er dig, så er kunstmuseet ARoS så absolut et sted, du må og skal besøge. Museet er en god størrelse og gemmer på mange smukke kunstudstillinger. 

Prisen for at komme ind kan godt være en smule spædet, men der kører som regel en række gode rabatter. Så husk endelig at spørge om studierabat, hvis du for eksempel er studerende!

Tivoli Friheden

Hvis tivoliparker lige er noget for dig, så er det så absolut det værd lige at tage et smut ind og se Tivoli Friheden. Parken er ganske stor og der er både noget for store og gamle at se på og prøve af.

Selv hvis du ikke er så meget til de store forlystelser, så er der stadigvæk en række ting du kan se på og få tiden til at gå med. Grib dig en candyfloss og gå en tur gennem denne noget store park. På en varm sommerdag bliver det sjældent meget bedre!

Vikingemuseet

Vi danskere har en helt særlig fascination med vikinger og vi kan sjældent tage et sted hen i Danmark uden at vi kommer forbi et vikingemuseum af den ene eller anden art. Danmarks historie går trods alt helt tilbage til vikingetiden og det tager vi en del stolthed i.Hvis du ligesom mange andre ikke kan få nok af denne smukke og historiske fortid, så kan du altid tage et smut forbi vikingemuseet i Århus. Her gemmer der sig masser af gode oplevelser og potentielle minder.

Mest populær

Hvorfor er en historisk festival en vigtig begivenhed for Aarhus?

Der er flere forskellige festivaler i Aarhus i løbet af året, og her er der alt fra heavy metal fest i marts...

Sådan finder du energirigtige døre og vinduer

Døre og vinduer er essentielle for din bolig. Men vidste du, at det også gør en essentiel forskel for din energiregning, hvilke...

Skal du ud at fiske i Aarhus-området? – Her er vores bedste tips

Aarhus er et ganske fint sted at tage på fisketur. Indfødte lystfiskere kan glæde dig over gode fangstbetingelser og steder at fiske,...

3 steder i Aarhus, James Bond ville elske

Er du bosat i Aarhus? Og gemmer der sig en lille – eller stor – James Bond-fan i maven på dig? Så...