4 C
Aarhus
onsdag, juni 19, 2024
Aarhus Inspiration Skal du ud at fiske i Aarhus-området? – Her er vores bedste...

Skal du ud at fiske i Aarhus-området? – Her er vores bedste tips

Aarhus er et ganske fint sted at tage på fisketur. Indfødte lystfiskere kan glæde dig over gode fangstbetingelser og steder at fiske, men også folk udenbys kan få glæde af at pakke fiskestangen og drage mod smilets by.

I denne artikel kan du få vores anbefalinger til den perfekte fisketur i Aarhus kommune.

Læs mere om fiskeri hos FishNtips.dk

Inden du tager på fisketur i Aarhus

Du kan helt frit fiske i adskillige vandløb, åer og søer i Aarhus kommune. Dog er det nødvendigt, ligesom i resten af landet, at du har erhvervet dig et fisketegn. 

Alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal kunne fremvise et gyldigt fisketegn, hvis ikke de skal ryge i fedtefadet. Fisketegnet kan købes på nettet og koster 40 kr. for en dag, 130 kr. for en uge og 185 kr. for et helt år.

Derudover skal du naturligvis følge de generelle regler for lystfiskeri; blandt andet mindstemål og fredningstider. 

En del af pengene fra salget af fisketegn går til at vedligeholde vandløb og generelt give lystfiskere bedre betingelser. Fisketegnet kan derfor også betragtes som en form for godgørende investering, som kommer både dig selv, andre lystfiskere og fiskene til gavn. 

Aarhus byder på mange gode fiskesteder

Uanset om du er til fiskeri fra kysten, på havnen eller ved søer, åer og vandløb, er der massevis af gode steder at fiske i Aarhus kommune.

Vil du fiske ved kysten, kan du overveje at kaste snøren i ved kysten ved Marselisborgskovene, hvor der er gode muligheder for at få en havørred på krogen. Det er dog ikke kun for fiskene, at du skal komme, for stedet er også utroligt smukt. 

Derudover kan Risskov være et fint sted at tage på fisketur. Der er ikke så langt fra byen, hvorfor man uden problemer kan pakke tasken og tage cyklen. Modsat fiskeri ved Marselisborgskovene, kan det dog være nødvendigt med et par waders.

Vil du fiske fra havnen, kan du overveje Aarhus Havn eller Aarhus Ø.Er du mere til fiskeri i ferskvand, er Brabrand Sø oplagt. I den store sø i den vestlige del af Aarhus kan du blandt andet fiske fra båd eller fra land. Brabrand sø er fantastisk til fangst af gedder og sandarter.

Mest populær

Spise hjemme eller ude i aften? Fordele og ulemper

Aftenens måltid er en vigtig del af dagen, hvor man kan slappe af, nyde god mad og måske tilbringe tid med familie...

Spar på energien med Smart Home produkter

De senest år har priserne været på himmelflugt, og det har gjort det gevaldigt dyrere at være dansker. Det er blevet mere...

Tips til forskellige oddstyper du kan placere på AGF

AGF er Aarhus' hjerteklub inden for fodbold. Hvis du elsker at følge med i deres kampe, og måske overvejer at oddse på...

Sjove ting at give sig til i Aarhus denne sommer

På billedet ses ARoS Kunstmuseum, som er på listen over spændende ting, der er at give sig...