4 C
Aarhus
mandag, maj 16, 2022
Aarhus Inspiration Skal du ud at fiske i Aarhus-området? – Her er vores bedste...

Skal du ud at fiske i Aarhus-området? – Her er vores bedste tips

Aarhus er et ganske fint sted at tage på fisketur. Indfødte lystfiskere kan glæde dig over gode fangstbetingelser og steder at fiske, men også folk udenbys kan få glæde af at pakke fiskestangen og drage mod smilets by.

I denne artikel kan du få vores anbefalinger til den perfekte fisketur i Aarhus kommune.

Læs mere om fiskeri hos FishNtips.dk

Inden du tager på fisketur i Aarhus

Du kan helt frit fiske i adskillige vandløb, åer og søer i Aarhus kommune. Dog er det nødvendigt, ligesom i resten af landet, at du har erhvervet dig et fisketegn. 

Alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal kunne fremvise et gyldigt fisketegn, hvis ikke de skal ryge i fedtefadet. Fisketegnet kan købes på nettet og koster 40 kr. for en dag, 130 kr. for en uge og 185 kr. for et helt år.

Derudover skal du naturligvis følge de generelle regler for lystfiskeri; blandt andet mindstemål og fredningstider. 

En del af pengene fra salget af fisketegn går til at vedligeholde vandløb og generelt give lystfiskere bedre betingelser. Fisketegnet kan derfor også betragtes som en form for godgørende investering, som kommer både dig selv, andre lystfiskere og fiskene til gavn. 

Aarhus byder på mange gode fiskesteder

Uanset om du er til fiskeri fra kysten, på havnen eller ved søer, åer og vandløb, er der massevis af gode steder at fiske i Aarhus kommune.

Vil du fiske ved kysten, kan du overveje at kaste snøren i ved kysten ved Marselisborgskovene, hvor der er gode muligheder for at få en havørred på krogen. Det er dog ikke kun for fiskene, at du skal komme, for stedet er også utroligt smukt. 

Derudover kan Risskov være et fint sted at tage på fisketur. Der er ikke så langt fra byen, hvorfor man uden problemer kan pakke tasken og tage cyklen. Modsat fiskeri ved Marselisborgskovene, kan det dog være nødvendigt med et par waders.

Vil du fiske fra havnen, kan du overveje Aarhus Havn eller Aarhus Ø.Er du mere til fiskeri i ferskvand, er Brabrand Sø oplagt. I den store sø i den vestlige del af Aarhus kan du blandt andet fiske fra båd eller fra land. Brabrand sø er fantastisk til fangst af gedder og sandarter.

Mest populær

Hvad er fordelene ved at bestille fra en webshop i stedet for at besøge butikken?

Når du ønsker at købe noget, er det svært at modstå tiltrækningen ved at kunne gå ind i en butik og røre,...

Sådan shopper du de bedste tilbud uden at forlade hjemmet

Det er ingen hemmelighed, at de fleste mennesker søger at spare penge på alle måder, de kan. Og selv om nogle mennesker...

Hvorfor børn skal elske at hoppe på en trampolin

Det er en kendsgerning, at børn elsker at hoppe på trampoliner. Men hvorfor? Måske er det fordi de trætter sig selv, eller...

Sådan håndterer du stress i forbindelse med arbejdsløshed

Stress som følge af arbejdsløshed kan være overvældende. Arbejdsløshed er en stressende tid for alle, men det er endnu...