4 C
Aarhus
fredag, september 17, 2021
Aarhus Inspiration Sådan finder du energirigtige døre og vinduer

Sådan finder du energirigtige døre og vinduer

Døre og vinduer er essentielle for din bolig. Men vidste du, at det også gør en essentiel forskel for din energiregning, hvilke døre og vinduer du vælger? Læs med her og få en guide til, hvordan du finder de bedste og mest energirigtige.

Det er ikke rigtig muligt at forestille sig en bolig uden døre og vinduer. Hvordan skulle man fx komme ind og ud, og hvordan skulle man få lys og luft ind? Døre og vinduer er uundværlige, så du kan lige så godt vælge de bedste.

Energirigtige vinduer og døre hos Sparvinduer.dk

De bedste døre og vinduer er også de mest energirigtige. Energirigtige døre og vinduer hjælper dig nemlig med at holde varmen og spare på energien. Det giver både en mere overskuelig elregning og en god samvittighed på klimafronten.

Hvor kan man få energirigtige døre og vinduer?

Energirigtige døre og vinduer kan fås flere forskellige steder, men kvaliteten er forskellig, og energiforbruget kan også svinge. Du kan fx finde energirigtige døre og vinduer hos sparvinduer, og her kan du vælge nogen, der både er smukke, i solid kvalitet og til en billig pris.

Sådan finder du energirigtige døre og vinduer

Når du skal finde døre og vinduer, som er fordelagtige for dit energiforbrug, kan du først og fremmest kigge på energimærkningen. Der findes faktisk lovkrav i Bygningsreglementet, der bestemmer, hvilket energimærke dine døre og vinduer skal have.

Du kan både få døre og vinduer med energimærke A og B, hvor energimærke A er det mest effektive. Det er dermed her, at du sparer mest muligt på energien og giver både din elregning og klimaet en venlig hånd. Det kan godt betale sig at investere i, på den lange bane.

Hvis du er i tvivl, om dine vinduer og døre er mærket med det ønskede energimærke, skulle du gerne kunne se mærkatet på produktet. Du kan også undersøge dét, der hedder “u-værdi”, som siger noget om isoleringsevnen. Her gælder det, at jo lavere u-værdi jo bedre.

Stil og funktion på dine vinduer og døre

Man vil selvfølgelig helst have vinduer og døre, som både passer godt til ens bolig rent stilistisk, og som også opfylder den ønskede funktion. Her kan det være spørgsmål som, hvilket materiale man skal vælge, der melder sig.

Fx er døre og vinduer i træ ofte flotte og har et særligt udtryk, men de kræver til gengæld en smule vedligeholdelse. Du kan også få produkter i en blanding af træ og aluminium, og her vil dine vinduer og døre være mere modstandsdygtige over for vind og vejr. De vil også være mere holdbare og kræve mindre vedligeholdelse.

Du kan også få produkter i plast, og det er meget populært, fordi holdbarheden er enormt høj, og vedligeholdelsen minimalt. Men det giver selvfølgelig et andet – og ofte mere moderne – udtryk end et klassisk produkt i træ. Så det er et spørgsmål om at afveje funktion og æstetik.

Mest populær

Hvorfor er en historisk festival en vigtig begivenhed for Aarhus?

Der er flere forskellige festivaler i Aarhus i løbet af året, og her er der alt fra heavy metal fest i marts...

Sådan finder du energirigtige døre og vinduer

Døre og vinduer er essentielle for din bolig. Men vidste du, at det også gør en essentiel forskel for din energiregning, hvilke...

Skal du ud at fiske i Aarhus-området? – Her er vores bedste tips

Aarhus er et ganske fint sted at tage på fisketur. Indfødte lystfiskere kan glæde dig over gode fangstbetingelser og steder at fiske,...

3 steder i Aarhus, James Bond ville elske

Er du bosat i Aarhus? Og gemmer der sig en lille – eller stor – James Bond-fan i maven på dig? Så...