4 C
Aarhus
søndag, juli 14, 2024
Aarhus Sport Opnå de bedste resultater til Århus City Halvmaraton

Opnå de bedste resultater til Århus City Halvmaraton

I samarbejde med Stroemper-sokker.dk.

Skal du snart ud at løbe til Aarhus City Halvmaraton? Så vil denne artikel dele nogle gode tips med dig, så du kan opnå de bedst mulige resultater til dette byløb i Smilets by.
Et officielt løb er en god motivation og grund til at tage din løbetræning mere seriøst – eller blot til at tage løbeskoene på for første gang. Måske skal dette halvmaraton være dit første officielle løb? Ligegyldigt om det er dit første eller 10. halvmaraton, kan du anvende de nedenstående tips til at opnå bedre resultater.

Om løbet

Halvmaratonen bliver afholdt i juni, og Bestseller er hovedsponsor for dette løb. Udover at løbe en halvmaraton kan du også vælge at løbe en rute på 11,5 kilometer. Så hvis du mener, at 21,097 kilometer er lidt for langt, kan du også vælge den korte rute og derved skabe et mere realistisk mål for dig selv og din træning. 
Startskuddet lyder ved Rådhusparken i Aarhus C, og ruten tager dig gennem den smukke by. Efter løbet kan du nyde lækker grillmad, som bliver tilberedt af arrangørerne. I 2019 blev der serveret flødekartofler, pastasalt, svinekam, kyllingespyd og en masse andre lækre retter – så der er virkeligt noget at se frem til, når benene gør ondt midt på ruten.

reklame

Sådan kan du træne op til løbet

Når du træner op til et længere løb, bør du have mere fokus på distance end på hastighed. Derfor bør du fortælle dig selv, at du skal løbe 45, 60 eller 80 minutter hver anden dag. Derved bør du ikke sætte dine træningsmål til et specifikt antal kilometer eller en gennemsnitshastighed. 
Det vigtigste er, at du gennemfører løbet – det er ligegyldigt om du kommer i mål på to eller tre timer.
Udover din løbetræning kan du også overveje at styrketræne. I denne træning bør du især have fokus på træning af din core. Sidst, men ikke mindst bør du have stor fokus på din kost i månederne op til løbet, hvis du vil opnå de bedste resultater.

Disse ting skal du medbringe og anvende under løbet

Normalvis bør du medbringe en smule frugt, lidt snacks og vand – men det er der sørget for, når du løber Aarhus City Halvmaraton, så det skal du ikke tænke på. Derved bliver det muligt at optimere din sluttid på andre måder.
Først og fremmest bør du finde nogle gode løbesko i god tid inden løbet, så du kan nå at vænne dig til dem. Hold godt øje med de gode tilbud – så kan der være gode penge at spare. Herudover kan du med fordel investere i et par støttestrømper, som du kan have på til løbet og under træningen.

Oprethold motivation og styrke 

Grunden til at du bør have støttestrømper på, når du løber længere distancer, er todelt. 

Først og fremmest vil støttestrømper, som navnet indikerer, støtte din fod bedst muligt. Herudover vil støttestrømper hjælpe dig med at restituere hurtigere. 
En restitueret krop er en motiveret og stærk krop, og derfor er det altid en god idé at have støttestrømper på, når du løbetræner – held og lykke i Aarhus!

Mest populær

Spise hjemme eller ude i aften? Fordele og ulemper

Aftenens måltid er en vigtig del af dagen, hvor man kan slappe af, nyde god mad og måske tilbringe tid med familie...

Spar på energien med Smart Home produkter

De senest år har priserne været på himmelflugt, og det har gjort det gevaldigt dyrere at være dansker. Det er blevet mere...

Tips til forskellige oddstyper du kan placere på AGF

AGF er Aarhus' hjerteklub inden for fodbold. Hvis du elsker at følge med i deres kampe, og måske overvejer at oddse på...

Sjove ting at give sig til i Aarhus denne sommer

På billedet ses ARoS Kunstmuseum, som er på listen over spændende ting, der er at give sig...