4 C
Aarhus
søndag, august 1, 2021
Aarhus Sport Opnå de bedste resultater til Århus City Halvmaraton

Opnå de bedste resultater til Århus City Halvmaraton

I samarbejde med Stroemper-sokker.dk.

Skal du snart ud at løbe til Aarhus City Halvmaraton? Så vil denne artikel dele nogle gode tips med dig, så du kan opnå de bedst mulige resultater til dette byløb i Smilets by.
Et officielt løb er en god motivation og grund til at tage din løbetræning mere seriøst – eller blot til at tage løbeskoene på for første gang. Måske skal dette halvmaraton være dit første officielle løb? Ligegyldigt om det er dit første eller 10. halvmaraton, kan du anvende de nedenstående tips til at opnå bedre resultater.

Om løbet

Halvmaratonen bliver afholdt i juni, og Bestseller er hovedsponsor for dette løb. Udover at løbe en halvmaraton kan du også vælge at løbe en rute på 11,5 kilometer. Så hvis du mener, at 21,097 kilometer er lidt for langt, kan du også vælge den korte rute og derved skabe et mere realistisk mål for dig selv og din træning. 
Startskuddet lyder ved Rådhusparken i Aarhus C, og ruten tager dig gennem den smukke by. Efter løbet kan du nyde lækker grillmad, som bliver tilberedt af arrangørerne. I 2019 blev der serveret flødekartofler, pastasalt, svinekam, kyllingespyd og en masse andre lækre retter – så der er virkeligt noget at se frem til, når benene gør ondt midt på ruten.

reklame

Sådan kan du træne op til løbet

Når du træner op til et længere løb, bør du have mere fokus på distance end på hastighed. Derfor bør du fortælle dig selv, at du skal løbe 45, 60 eller 80 minutter hver anden dag. Derved bør du ikke sætte dine træningsmål til et specifikt antal kilometer eller en gennemsnitshastighed. 
Det vigtigste er, at du gennemfører løbet – det er ligegyldigt om du kommer i mål på to eller tre timer.
Udover din løbetræning kan du også overveje at styrketræne. I denne træning bør du især have fokus på træning af din core. Sidst, men ikke mindst bør du have stor fokus på din kost i månederne op til løbet, hvis du vil opnå de bedste resultater.

Disse ting skal du medbringe og anvende under løbet

Normalvis bør du medbringe en smule frugt, lidt snacks og vand – men det er der sørget for, når du løber Aarhus City Halvmaraton, så det skal du ikke tænke på. Derved bliver det muligt at optimere din sluttid på andre måder.
Først og fremmest bør du finde nogle gode løbesko i god tid inden løbet, så du kan nå at vænne dig til dem. Hold godt øje med de gode tilbud – så kan der være gode penge at spare. Herudover kan du med fordel investere i et par støttestrømper, som du kan have på til løbet og under træningen.

Oprethold motivation og styrke 

Grunden til at du bør have støttestrømper på, når du løber længere distancer, er todelt. 

Først og fremmest vil støttestrømper, som navnet indikerer, støtte din fod bedst muligt. Herudover vil støttestrømper hjælpe dig med at restituere hurtigere. 
En restitueret krop er en motiveret og stærk krop, og derfor er det altid en god idé at have støttestrømper på, når du løbetræner – held og lykke i Aarhus!

Mest populær

Hvorfor er en historisk festival en vigtig begivenhed for Aarhus?

Der er flere forskellige festivaler i Aarhus i løbet af året, og her er der alt fra heavy metal fest i marts...

Sådan finder du energirigtige døre og vinduer

Døre og vinduer er essentielle for din bolig. Men vidste du, at det også gør en essentiel forskel for din energiregning, hvilke...

Skal du ud at fiske i Aarhus-området? – Her er vores bedste tips

Aarhus er et ganske fint sted at tage på fisketur. Indfødte lystfiskere kan glæde dig over gode fangstbetingelser og steder at fiske,...

3 steder i Aarhus, James Bond ville elske

Er du bosat i Aarhus? Og gemmer der sig en lille – eller stor – James Bond-fan i maven på dig? Så...