4 C
Aarhus
onsdag, april 17, 2024
Aarhus Turisme Instagram-venlige aktiviteter i Aarhus

Instagram-venlige aktiviteter i Aarhus

Artiklen er skrevet i samarbejde med Teamhansen.dk.

Knap halvanden million billeder er tagget med #Aarhus på Instagram. For Aarhus er virkelig en insta-værdig by for børn, studerende, barslende, turister og alle andre med den kulørte app på sin smartphone.

Et af de mest instagrammede steder i Aarhus må være kunstmuseet ARoS, hvis regnbuefarvede gange (Your rainbow panorama) snor sig over byen og lægger et naturligt filter på alle besøgendes ansigter. De smukke farver i kunstneriske rammer pynter i enhver Instagram-feed og er meget “likable”!
Måske har du allerede set BOY i din feed – en anden feature på samme museum der tager mange mennesker med storm, også på billeder. BOY er en skulptur af en pubertetsdreng der er 4,5 meter høj og vejer et halvt ton. Skulpturens hyperrealisme får mange til at spærre øjnene op og gør den til et yndet motiv for glade Instagrammere, der gerne vil vise deres kulturelle side frem til deres følgere.

Man skal kun bevæge sig 1 kilometer væk fra ARoS for at komme til et andet super fotograferetmuseum i Aarhus, nemlig Den Gamle By. 
Ligesom Nyhavn i København fanges blikket af de kulørte bindingsværkshuse, der ligger side om side som i en slikbutik. De glade farver giver hjernen positive associationer, også på billeder. Selv i gråvejr lyser de brændt orange bygninger op og charmerer gæster og dem, der følger med på Instagram.

Smil til Smilets By

“Smil til kameraet” – smil hører ofte til på billeder, hvor vi lægger ansigtet i opadgående buer når vi skaber minder. Aarhus er også kendt som Smilets By, så det må virkelig være en fotovenlig by. Navnet er dog ikke udledt fra storsmilende aarhusianere. Nogle mener at Aarhus Turistforening omkring 1940 gav byen den titel og promoverede den via foldere, der blev trykt i tusindvis af eksemplarer. 

Andre mener at det glade tilnavn stammer fra engang, da der sejlede natfærger mellem København og Aarhus. Når så skibet nærmede sig Aarhus i solopgangen, lignede det at byen smilede til de morgenfriske tilskuere. Uanset hvad grunden er til Aarhus’ kælenavn, er det en påmindelse om at droppe sure selfies, finde et smil frem og vise verden (eller Instagram-følgerne) at der er meget at smile af! Der findes faktisk en ‘Smilets By’ mere, langt fra Aarhus. Det er byen Bacolod på Filippinerne, der har samme kælenavn. Hvis du ikke prioriterer at rejse til Asien for en fed Instagram-feed, kan du heldigvis nøjes med at blive i Aarhus og besøge Latinerkvarteret for sydlandske fornemmelser.

Latinerkvarteret

Kvarteret opstod sidst i 1400-tallet og er en snæver, stemningsfyldt og en smuk baggrund for gode billeder. Her er mange særlige antikbutikkerog små, hyggelige caféer og spisesteder. På en solskinsdag kan man nemt føle, at man er ved Middelhavet når man befinder sig i Latinerkvarteret. Få nogle farver i din feed på ARoS, i Den Gamle By og i Aarhus’ ældste kvarter. Jyllands hovedstad rummer mange kroge og gader, der kan leve op til den mest hærdede Instagrammers standarder.

Mest populær

Spise hjemme eller ude i aften? Fordele og ulemper

Aftenens måltid er en vigtig del af dagen, hvor man kan slappe af, nyde god mad og måske tilbringe tid med familie...

Spar på energien med Smart Home produkter

De senest år har priserne været på himmelflugt, og det har gjort det gevaldigt dyrere at være dansker. Det er blevet mere...

Tips til forskellige oddstyper du kan placere på AGF

AGF er Aarhus' hjerteklub inden for fodbold. Hvis du elsker at følge med i deres kampe, og måske overvejer at oddse på...

Sjove ting at give sig til i Aarhus denne sommer

På billedet ses ARoS Kunstmuseum, som er på listen over spændende ting, der er at give sig...