4 C
Aarhus
fredag, marts 29, 2024
Aarhus Turisme Oplev Aarhus fra vandet med havnerundfart

Oplev Aarhus fra vandet med havnerundfart

Det er meget almindelig, når man kommer til en ny by som turist, at man starter sit ophold med en tur med turistbåd. Mange større byer som København og Gøteborg har kanaler gennem byen, hvor turisbådene kan sejle gennem. På den måde kan man i løbet af en times tid få set en stor del af byen, samtidig med at man får fortalt noget historie undervejs.

Men hvordan ser det så lige ud i Aarhus? Her er der ikke mulighed for at sejle rundt i åer og kanaler gennem byen, men du kan alligevel godt få en sejltur fra havnen.

Havnerundfart i Aarhus med slæbebåden Jakob

Hvis du ikke har prøvet det før, så skal du næsten prøve havnerundfarten. Det er en helt anden måde at opleve byen. Hvis du mangler en god ide til en romantisk dag med kæresten, så vil en billet til havnerundfarten være en god gaveide til ham. Du skal selvfølgelig have to billetter, så du også selv kommer med på turen.

Der er sket meget på havnefronten i Aarhus de seneste par år, og det kan I få et godt overblik over ved at sejle afsted med den gamle slæbebåd Jakob. Der sejles afsted fra DOKK1 og så sejle man ellers forbi lokaliteter som Navitas, Bestseller, Lighthouse og den gamle toldbod samt ikke mindst containerhavnen, som er Danmarks største.

Slæbebåden Jakob med den spændende historie

Båden Jakobs historie går helt tilbage til 1943, hvor den blev bygget af den amerikanske flåde på Orange-værftet i Texas. Senere har båden været brugt både ved invasionen af Normandiet under 2. verdenskrig. Navnet Jakob fik båden dog først senere, da den blev opkaldt efter Aarhus tidligere borgmester Jakob Jensen.

Havnerundfarten er helt sikker et besøg værd. Det gælder både hvis du er lokal og ikke har oplevet turen før, men i særdeleshed hvis du blot er på besøg i byen. Havnerundfarten fra DOKK1 med Jakobs er efter vores overbevisning blevet en vigtig del af udbuddet af oplevelser i Aarhus.

Hav en rigtig god tur når du tager på havnerundfart i Aarhus.

Mest populær

Spise hjemme eller ude i aften? Fordele og ulemper

Aftenens måltid er en vigtig del af dagen, hvor man kan slappe af, nyde god mad og måske tilbringe tid med familie...

Spar på energien med Smart Home produkter

De senest år har priserne været på himmelflugt, og det har gjort det gevaldigt dyrere at være dansker. Det er blevet mere...

Tips til forskellige oddstyper du kan placere på AGF

AGF er Aarhus' hjerteklub inden for fodbold. Hvis du elsker at følge med i deres kampe, og måske overvejer at oddse på...

Sjove ting at give sig til i Aarhus denne sommer

På billedet ses ARoS Kunstmuseum, som er på listen over spændende ting, der er at give sig...